Ο Θεοδόσιος σε σύγκριση με τον Ιουστινιανό

Πήγαινε κάτω

Ο Θεοδόσιος σε σύγκριση με τον Ιουστινιανό Empty Ο Θεοδόσιος σε σύγκριση με τον Ιουστινιανό

Δημοσίευση από ΓΛΑΡΟΣ Την / Το 10/1/2012, 3:09 pm

Ξεκινάω με το Θεοδόσιο. Χώρισε την αυτοκρατόρια και την έδωσε στους δύο γιους του (Αρκάδιο και Ονώριο). Ήταν ικανοί όμως να γίνουν αυτοκράτορες; Καλά αφήνουμε τον Ονώριο 11 χρονών ήταν τότε.

Ο Αρκάδιος δε διάλυσε την αυτοκρατορία του αλλά άφησε να διαλυθεί του αδερφού του αντί για να βοηθήσει. Μπορεί να μην είχε καλές σχέσεις με τον αδερφό του αλλά άφησε να διλυθεί το δυτικό μέρος. Η συνέπεια ήταν να μείνει ένα πολύ μικρό κράτος! Και όχι μία μεγάλη αυτοκρατορία.

Ας συγκρίνουμε τον Ιουστινιανός με το Θεοδόσιο. Ο Θεοδόσιος χώρισε την αυτοκρατόρια και έδωσε τα δύο κομμάτια στους γιους του ανήκανοι για εμένα να το συντηρίσουν ως έχει. Βέβαια εδώ να πω οτι δε φταίνε μόνο αυτοί αλλά ο Θεοδόσιος. Γιατί; Δείτε παρακάτω:

Χώρισε την αυτοκρατορία! Και σαν να μην έφτανε μονό αυτό αλλά και την έδωσε σε ένα παιδί 11 χρονών να τη διοικήσει. Τι θα μπορούσε να κάνει; Να μη χωρίσει την αυτοκρατόρια αλλά να την έδεινε σε κάποιον που θα μπορούσε να την συντηρήσει.

Ο Ιουστινιανός μετά από 125 χρόνια περίπου, έγινε αυτοκράτορας και προσπάθησε να φέρει την αυτοκρατορία στα παλιά της σύνορα. Είχε καλά αποτελέσματα αλλά και αρνητικά με τα οποία θα ασχολιθώ:

1ον: Κούραση για το στρατό
2ον: Οικονομική εξάντληση
3ον: Οι Πέρσες αφού είχε υπογράψει συνθήκη ειρήνης και τους έδωσε πολλά χρήματα, ζήταγαν κι άλλα για να μην κάνουν πόλεμο, με αποτέλεσμα ο Ιουστινιανός να αφήσει το δυτικό μέρος και να ξάνα γυρίσει πίσω στην ανατολή. Άρα έκανε το τίποτα και πιστεύω εξαιτίας του Θεοδόσιου έγινα όλα αυτά!!!
Αυτά έχω να πω εγώ. Εσείς παιδιά τι λέτε;
ΓΛΑΡΟΣ
ΓΛΑΡΟΣ
Συγγραφέας
Συγγραφέας

Αριθμός μηνυμάτων : 20
Reputation : 0
Ημερομηνία εγγραφής : 05/12/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης